Nici un produs
Valorile includ TVA
Utilizarea nucilor de săpun nu este o ştiinţă exactă, se aseamănă mai mult cu gătitul. Atunci când găteşti, deşi ai o reţetă de bază, cu siguranţă îţi vei pune propria amprenta asupra rezultatului final. Experimentează, lăsaţi imaginaţia să zboare şi veţi putea descoperi singur noi utilizări pentru nucile de săpun.
Mai jos vei găsi o listă de întrebări şi răspunsuri care sper să te ajute în decizia de a folosi de acum înainte nucile de săpun. Dacă nu găseşti aici răspunsurile la întrebările tale sau în restul informaţiilor de pe acest site te rog să ne trimiteţi un mail, te asigur că îţi vom răspunde cât mai repede cu putinţă.
Nucile de săpun pot fi folosite pentru rufe delicate?
Da, poţi utiliza nucile de săpun pentru a spăla ţesături din mătase sau lana, curăţarea deşi este eficienta este delicată şi în timp vei vedea că hainele îşi păstrează culorile şi ţinuta.
Nucile de săpun reuşesc să cureţe rufele albe?
Da, nucile funcţionează şi pentru rufele albe. Spală-le întotdeauna separat de cele colorate şi adăugă bicarbonat de sodiu, borax sau înălbitor pe bază de oxigen (o lingură plină pentru o încărcătură de 5 kg, pusă în compartimentul de detergent al maşinii de spălat).
Nucile de săpun sunt bune pentru cei cu pielea sensibilă?
Nucile de săpun sunt hipoalergenice şi sunt recomandate celor care au pielea sensibilă, suferă de alergii sau copiilor care au pielea atât de de delicată.
Pot folosi nucile de săpun dacă am alergie la nuci şi alune?
Deşi în mod generic sunt numite nuci de săpun sau nuci de spălat, nu sunt în fapt nuci ci fructele unui arbore. Pot fi folosite fără probleme de cei care au alergie la nuci sau alune.
Nucile au un uşor miros de oţet. După spălare nu vor mirosi aşa şi hainele?
Nu, după spălare vei observa că hainele au un miros de proaspăt, de curat, fără nici un alt miros neplăcut. Dacă doreşti să ai haine parfumate pune pe săculeţul de bumbac în care sunt nucile câteva picături din uleiul esenţial preferat.
Nucile nu fac prea multă spumă. Este o problemă?
Nucile de săpun nu fac foarte multă spumă, dar asta nu înseamnă că nu curată în mod eficient. Problema este că ne-am obişnuit atât de mult cu produsele sintetice care fac spumă din abundenţă, încât un produs cu spumare redusă nu ni se mai pare eficient. Faptul că nu fac spumă este chiar un avantaj, vei utiliza mai puţină apă pentru clătire, deci vei economisi bani. În plus sunt recomandate maşinilor de spălat automate pentru care este necesar un detergent cu spumare redusă.
De câte nuci am nevoie la o spălare?
Cantitatea variază în funcţie de duritatea apei, de cantitatea de rufe sau de cât de murdare sunt. În medie sunt necesare aproximativ 4-5 nuci, poţi să creşti cantitatea la 6-8 nuci în cazul în care apa este foarte dură. Vei experimenta cu diverse cantităţi şi vei observa ce variantă este cea mai potrivită pentru tine.
De câte ori pot folosi aceleaşi nuci?
În funcţie de duritatea apei şi temperatura la care speli rufele poţi refolosi aceleaşi nuci de aproximativ 3 ori. Saponina este eliberată dacă temperatura apei este peste 30 de grade Celsius. Atunci când nu mai conţin saponina nucile devin foarte moi şi au o culoare cafenie deschisă.
Ce fac cu nucile de săpun după folosire?
Unul din avantajele nucilor de săpun este faptul că nu sunt poluante pentru mediu, sunt 100 % biodegradabile. După utilizare le poţi arunca direct la gunoi sau le poţi pune în ghivecele de flori din casă. O altă variantă este transformarea lor într-o pastă pe care o poţi folosi la curăţarea diverselor suprafeţe din casă.
Cum trebuie păstrate nucile de săpun?
Nucile ar trebui păstrate într-un loc uscat, care să nu fie la îndemână copiilor, fie în săculeţul din bumbac în care le cumperi, fie într-un recipient care se închide ermetic. În cazul în care nucile stau într-un mediu umed devin moi, dar capacitatea lor de spălare rămâne. Le poţi folosi în mod obişnuit dar ai grijă să nu fie mucegăite. Săculeţul de bumbac care ajunge în cuva maşinii de spălat trebuie uscat după fiecare utilizare (nu este necesar să scoateţi nucile din el)
Lichidul concentrat obţinut din nucile de săpun trebuie folosit în maxim 4-5 zile. Dacă doreşti să îl foloseşti o perioadă mai îndelungată cel mai bine este să îl pui în forme de cuburi de gheaţă şi să îl congelezi.
Săculeţul cu nuci ar trebui scos atunci când rufele sunt clătite?
Nu, săculeţul cu nuci poate rămâne în maşina de spălat inclusiv în timpul ciclului de clătire. Saponina rămasă va face rufele moi şi nu are efecte nocive pentru piele. Vei putea elimina funcţia de clătire suplimentară a rufelor atât de necesară în cazul spălării cu detergenţii obişnuiţi, economisind energie şi apă.
Nucile sunt eficiente atunci când rufele sunt foarte mudare?
Da, nucile curata inclusiv rufele foarte murdare.
Trebuie însă să folosești un număr mai mare de nuci, depinde de cât de murdare sunt rufele și de duritatea apei. Pentru a le mări puterea de spălare este recomndată adăugarea de înălbitor ecologic sau de bicarbonat de sodiu, ambele putând fi folosite și pentru rufele colorate.
Este recomandat să nu ” îndeşi” cuva maşini de spălat, lasă un pic de spaţiu pentru că rufele să se poată mişca şi pentru că nucile să aibă loc să se ”agite” şi astfel să elibereze mai uşor saponina.
Contează foarte mult și temperatura apei, cu cât este mai fierbinte cu atât este mai bine, dacă sunt rufe care nu pot fi spălate la temperaturi înalte este mai bine să pregătiți lichidul concentrat din nuci.
Pot spăla rufele cu apă rece dacă folosesc nucile de săpun?
Da, tot ce ai de făcut, în cazul în care foloseşti nucile în forma lor naturală, este să scufunzi săculeţul într-o cană cu apă fierbinte pentru a ajuta eliberarea saponinei, după care pui săculeţul şi “ceaiul” obţinut împreună cu rufele. Dacă foloseşti lichidul concentrat temperatura apei nu contează.
Pot fi alergic la nucile de săpun?
Nucile de săpun sunt hipoalergenice, totuşi oricine poate fi alergic la orice. Cazurile de alergie la nucile de săpun sunt foarte rare, dacă şti că în trecut ai avut alergii este bine să verifici dacă tolerezi nucile de săpun. Aplică pe o porţiune de piele puţin lichid şi vezi dacă în 24 de ore apare o reacţie alergică.
Producători
Sunt tare multumita cu nuci de sapun,mai ales la rufe alba pun o lingura de bicarbonat,si rufele mele sunt albe.Eram curioasa daca face spuma,deoarece masina mea de spalat se deschide sus,am ridicat capacul de la sifon,si ce vad--spuma /bineinteles dupa ce a spalat-golire /minunat Saculetul mic cu 6 buc. de nuci de sapun folosesc la 3 spalari.Inca odata sunt ...... Citiți mai mult
Varga Eva
-,
Deși nici mie nu mi se pare profesional faptul că folosesc ziare la ambalare (și mi-ar plăcea ca acestea să fie măcar tocate – ca să nu pară „reclamă” la ziarele/revistele respective – sau, în cel mai bun caz, să folosească ceva deja prelucrat prin reciclare), trebuie să recunosc că apreciez respectul față de natură și resursele ei (care până la urmă este și în avantajul ...... Citiți mai mult
Anonim
-,
Folosesc de vreo 3 luni nuci de sapun,detergenti de vase ecologice ,sapun negru traditional ,sampon pentru par uscat si degradat ,gel de dus .Sunt foarte multumita de toate ,desi sunt mai scumpe decat produsele obisnuite .Diferenta este destul de mare ,celelalte sunt puternic parfumate si pe mine chiar ma jena inhalarea mirosurilor,detergentii de vase ...... Citiți mai mult
Gina
-,
Va multumesc pentru produsele pe care le am comandat si rapiditatea livrarii. Nu mi vine sa cred cat de bune sunt sapunurile marsillia si cele d alep . Nucile de sapun sunt minunate spala extraordinar, o sa le folosesc mai mult la lucruri colorate ,la bucatarie pentru spalat vase, geamuri etc. Este incredibil cate poti face cu aceste nuci, o sa recomand si prietenelor ...... Citiți mai mult
Victoria
-,
Promtitudinea cu care trimiteti coletele m-a facut client fidel, pentru ca eu in general stau pana nu mai am produsul si cad fac comanda vreau sa imi si ajunga la usa ceea ce dvs reusiti cu succes!Inca mai am 500g nuci de sapun si nu stiu sa spun de ce am renuntat la ele... poate pentru ca masina mea de spalat nu are temperatura de 50 grade? la mine ori spal la 40 ori ...... Citiți mai mult
Elena
-,