Despre Konjac

cultura de konjac

Ce este Konjac? Konjac ("Konnyaku") este o plantă perenă aparținând familiei Araceae. Numele botanic este Amorphophallus Konjac. Se crede că este  originară  din regiunea Indochina și a fost introdus în Japonia din China. Japonezii folosesc această plantă de peste 1.500 de ani, ca ingredient tradițional al unei alimentațiii sănătoase.

Radacina de konjac

Rădăcina plantei conține Glucomannan, iar fibrele sale rețin foarte bine apa. Konjac este bogat în vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E), proteine, lipide, acizi grași și minerale naturale cum ar fi: cupru, zinc, fier și magneziu. Aceste proprietăți recomandă Konjacul ca un aliment sanatos și, de asemenea,  îl face excelent pentru utilizare în îngrijirea pielii.

Datorită proprietății extraordinare de reținere a apei a fibrei de Konjac suprafața acestuia este întotdeauna acoperită cu apă, ca urmare fibra nu intră în contact direct cu pielea și nici nu o poate zgăria chiar și  în cazul unei apăsări mai puternice. Japonezii au folosesi inițial fibra de Konjac pentru îngrijirea pielii copiilor, datorită texturii sale blând și capacității sale de curățare excelente. Konjac a câștigat popularitate și este un burete natural folosit atât pentru față și corp, pentru toate vârstele și toate tipurile de piele.

Cum se face buretele Konjac?

bureti konjac

Buretele Konjac se face prin adăugarea de apă peste praful de rădăcina care se îngroașă într-o pastă. Pasta este apoi amestecat cu hidroxid de calciu pentru a o face alcalină, apoi se încălzește până se solidifică. Amestecul se păstrează la congelator pentru o noapte și se usucă până când apa se evaporă.

Beneficii

- curată, exfoliază și împrospătează și hidratează pielea

- reface pH-ul natural al pielii

- 100% fibre vegetale naturale

- bogat în minerale și antioxidanti

- netoxic

- 100% fără impurități

- 100% biodegradabil

Utilizare

Înainte de utilizare buretele se înmoaie în apă calduță până când devine moale, după care se stoarce delicat. Poate fi folosit împreună cu demachiant sau fără și masați delicat fața cu miscari circulare. După fiecare utilizare trebuie clătit, stors de apă și atârnat în locuri ventilate pentru a se scurge și a se usca, evitând uzarea rapidă. Buretele poate fi igienizat prin introducerea într-un bol cu apă și apoi în cuptorul cu microunde timp de 90 de secunde. Vă recomandăm igienizarea buretelui o dată la două săptămâni.

Gama de bureți Konjac conține următoarele tipuri de bureți:

```

DESCOPERA TOATA GAMA DE BURETI KONJAC DIET FOOD Burete Konjac cu argila roz