Pregatirea cosmeticelor acasa are o multime de avantaje.

Controlați cantitatea și calitatea ingredientelor

Dacă verificați listele de ingrediente ale cosmeticelor din supermarket veți observa că ingredientele active, cele care au efect asupra pielii, sunt poziționate printre ultimele, semn că sunt într-o cantitate foarte mică.

Atunci când vă realizați propriile combinații veți putea folosi o cantitate generoasă de ingrediete active și le veți putea alege pe cele certificate bio, care nu conțin chimicale.

 Evitați utilizarea conservanților nocivi

Cu siguranță ați auzit de efectele nocive ale parabenilor și ale altor substanțe cu rol de conservare, prezente în majoritatea cosmeticelor. Pentru că vă veți pregăti propriile cosmetice, în cantități mici, care nu trebuie să aibă o perioadă lungă de viață în rafturi nu va fi necesar să le prelungiți valabilitatea.

Dacă totuși aveți nevoie de un produs care să reziste maxim 3 luni de zile, există soluții acceptate de organismele de certificare bio.

Veți evita acumularea de plastic

Spre deosebire de ambalajele cosmeticelor cumpărate ce sunt din plastic și trebuie aruncate după utilizare, pentru cosmeticele pregătite în casă  puteți investi în borcane mici, din sticlă, ce vor putea fi dezinfectate și refolosite.

Economisiți bani

Ca și în cazul altor produse, atunci când cumpărăm cosmetice plătim un preț și pentru publicitate, distribuție, transport. Toate aceste cheltuieli nu vor apare în costul cosmeticelor pregătite acasă.

Este o metodă de a învăța lucruri noi și de a transmite mai departe informații despre natură și plante

Cu siguranță că veți descoperi, în căutările voastre pentru noi rețete, informații necunoscute despre plantele autohtone sau veți afla lucruri noi despre secrete ale frumuseții din alte părți ale lumii. Puteți pregăti cosmetice împreună cu copii voștri și pe lângă  timpul pe care îl vor petrece cu voi, vor putea învăța lucruri noi legate de natură, plante și utilizările lor.