Henna reprezinta o solutie de colorare a parului complet naturala, realizata din frunzele plantei numite Lawsonia inermis. Folosita simpla, in functie de culoarea si calitatea firului de par, ofera minunatate nuante de roscat. Exista si alte plante care sunt folosite pentru colorarea parului, precum Indigofera Tinctoria care coloreaza in nuante de indigo sau Cassia obovata pentru nuante mai deschise de saten sau blond.

Vopselele de par Khadi sunt bazate in principal pe aceste tipuri de plante, carora li se adauga alte pudre vegetale precum Amla, Bhringaraj sau Neem, care au rol de hranire si stimulare a cresterii firului de par. Toate produsele Khadi destinate vopsirii parului sunt certificate natural de BDIH.

Fiind 100% naturale, vopselele de par Khadi nu decoloreaza parul, dar pot fi folosite pe parul vopsit chimic, acopera bine firele albe si ofera nuante naturale, diferite, in functie de culoarea initiala a parului.

Inainte de prima vopsire si pentru a obtine nuanta dorita este recomandata efectuarea unui test:

- luati cateva fire de par ramase dupa periajul parului pe perie

- pregatiti o cantitate mica de vopsea de par conform instructiunilor

- aplicati pe firele de par

Dupa aplicarea vopselei, firele de par se pun intr-un bol acoperit la cald. Se verifica intensitatea si tonalitatea culorii la 30, 60, 90 si 120 de minute dupa aplicare luand din bol cate o suvita pentru fiecare categorie de minute. Cele 4 suvite se spala cu apa calda, fara a se folosi sampon. Culoarea se definitizeaza in termen de 24/48 de ore.

Gama Khadi destinata vopsirii parului cuprinde 8 produse, de la saten deschis pana la negru indigo, pentru a putea alege culoarea dorita puteti consulta tabelul de mai jos, sunt prezentate rezultatele in functie de culoare actuala si de vopseaua Khadi folosita.