Vara se apropie şi trebuie să o întimpinăm cum se cuvine, cu zămbetul pe buze şi picioarele îngrijite în sandale sexi sau şlapi comozi. Dacă urmaţi paşii de mai jos picioarele dvs vor arăta mai bine ca niciodată, iar vara poate veni să ne bucure cu căldura ei. 

Ingrijirea picioarellor vara

Baia

Începeți cu o baie de picioare călduță. Veți descoperi că acționează atât la nivelul picioarelor înmuind unghiile și pielea, cât și la nivelul capului :-).  Nu numai în sezonul rece o baie parfumată are rol relaxant.

Adăugați în apă uleiuri esențiale sau alte ingrediente, în funcție de efectul pe care vi-l doriți:

  • Ulurile de mentol, lemongrass și citrice au un efect răcoritor și revigorant
  • Mierea și uleiul de lavanda relaxeză
  • Sarea de mare revitalizează
  • Uleiul de macadamia și laptele de migdale oferă îngrijire intensivă

Tip - Pentru picioare umflate, după o plimbare lungă, benefice sunt băile alternative cu apă caldă și rece.

Peeling

Poate fi realizat separat de masaj sau puteţi împuşca doi iepuri dintr-o lovitură. Varianta cea mai rapidă este un masaj uşor, realizat cu ajutorul unei paste obţinute din ulei de măsline şi sare de mare sau de Himalaya. Alte variante naturale sunt zaţul de cafea sau mălaiul. Veţi îndepărta astel pielea moartă, picioarele vor fi fine şi mătăsoase.

Tip - puteţi aplica acelaşi peeling pe toată lungimea picorului, nu doar pe tălpi.

Tăiaţi

Este recomandat să tăiaţi unghiile dupa baie, vor fi mult mai moi. Fiţi atente la lungimea pe care o au şi nu tăiaţi niciodată o formă rotundă, ci dreaptă, altfel riscaţi în timp apariţia colţurilor dureroase.

Masaţi

Masajul promovează circulaţia sângelui şi pur şi simplu creează o stare de bine. Cel mai frumos este, bineînţeles, când iubitul sau soţul este cel care realizează masajul, dar ne putem descurca şi singure, automasajul este la fel de plăcut, există deasemenea şi mingii sau mici apare dedicate masajului picioarelor. Folosiţi un ulei de migdale sau de sâmburi de struguri, va fi mult mai plăcut şi în plus vă va ajuta la pasul următor

Împingeţi

Cuticulele nu trebuie tăiate, au rolul de a proteja unghia, în schimb le puteţi împinge uşor cu ajutorul unui beţişor de bambus. De ajutor poate fi şi aplicarea unui ulei precum cel de sâmburi de struguri sau de migdale, dacă aţi folosit unul pentru masaj, aţi câştigat deja timp.

Cremuiţi

Pentru călcâie frumoase regula de bază este aplicarea constantă a unei creme hrănitoare. Zona tălpilor este săracă în glande sebacee, lipsa unei pelicule grase duce la uscarea pielii şi la apariţia inestetică a crăpăturilor.

Dacă iarna a trecut fără să aplicaţi constant creme, aveţi nevoie de o intervenţie de urgenţă, intensivă. Cremuiţi seara înainte de culcare tălpile din abundenţă cu o cremă nutritivă sau un unt vegetal precum cel de shea sau cacao, puneţi apoi o pereche de şosete de bumbac şi lăsaţi să îşi facă efectul peste noapte. Veţi fi surpinsă de rezultat.

Combateţi transpiraţia

Nimic nu e mai neplăcut decât senzaţia unor tălpi traspirate în pantofi sau sandale.Pe timpul verii pielea tălpilor poate transpira din abundenţă, utilizaţi un spray pentru picioare sau un deodorant pe baza de alaun. Şi folosiţi încălţâminte din piele, dacă este împotriva convingerilor voastre puteţi utiliza tălpi suplimentare, sunt subţiri şi absorb accesul de umezeală, pot fi găsite în magazinele de încălţăminte.

Răcoriţi

Puţină apă sau o apă florală combinată cu uleiuri esenţiale de mentă sau portocală dulce, poate fi o soluţie pentru zilele super călduroase. Puneţi amestecul îmtr-un recipient cu spray şi folosiţi-l ori de câte ori căldura devine insuportabilă.