Rosa mosqueta

Alaturi de uleiul de argan, uleiul de Rosa Mosqueta este o vedeta a uleiurilor vegetale naturale cu multiple utilizari cosmetice. Bogat in acizi grasi, contine cantitati mari de acid oleic, linoleic, linolenic, vitamina C, vitamina E, vitamina K, ajutand refacerea celulara.


Cum se obtine

Uleiul este extras din semintele fructelor de Rosa Mosqueta sau Rosa Rubiginosa. Acesta este un arbust salbatic, asemanator macesului, cu tulpina spinoasa si flori colorate in roz, dupa a caror ofilire raman fructe de culoare rosie, in interiorul carora se gasesc numeroasele seminte.


Proprietatile Uleiului de Rosa Mosqueta

- ajuta refacerea rapida a tesuturilor, regenerand zonele cu cicatrici
- elimina ridurile foarte fine
- ajuta la eliminarea petelor pigmentare
- are o mare valoare nutritiva
- ajuta in imbunatatirea simptomelor persoanelor care sufera de boli de piele, precum psoriazis sau acnee.

Mod de utilizare

Uleiul de Rosa Mosqueta se poate aplica simplu, de la una pana la trei ori pe zi, pe pielea curata, folosind miscari usoare, circulare. Dupa masare puteti aplica pe fata un prosop curat, umezit in apa calda, caldura va mari puterea de actiune a uleiului.

Rezultatele incep sa fie vizibile dupa minim 4 saptamani de utilizare, in cazul cicatricilor dupa 8 saptamani.

Poate fi utilizat si in combinatii cu alte uleiuri si unturi vegetale sau ca adaos in cremele cosmetice, in concentratii de la 10 la 90 %.

Cum se pastreaza

Fiind un ulei puternic oxidativ, se pastreaza pana la 3 luni de la deschidere intr-un loc racoros, in recipient inchis, ferit de aer si lumina, sub 19°C, preferabil la frigider si suplimentat cu 0,5% vitamina E. Se evita contactul cu mainile neigienizate, metale, expunere prelungita la aer.

Vezi in magazin Uleiul de Rosa Mosqueta