Utilizat în principal pentru îndepărtarea petelor sau pentru curățarea rufelor foarte murdare, înălbitorul ecologic sau percarbonatul de sodiu poate avea mult mai multe utilizari. Este asemeni nucilor de săpun, un produs multiuz.

Iată cum îl puteți folosi la valoarea lui maximă:

inalbitor ecologic

Pentru rufe foarte murdare

1-2 linguri se dizolvă în 10 litri de apă caldă. Dacă ați folosit apă rece puteți pune rufele la înmuiat după 1-2 ore și este recomandat să le lăsați peste noapte. Dacă folosiți apă fierbinte soluția este pregătită pentru utilizare după doar jumătate de oră. Spălați rufele apoi normal.

Pentru pete

O soluție realizată  din 2-3 linguri de percarbonat diluate într-un litru de apă fierbinte se poate pune direct pe pete.

Dacă doriți să scoateți pete de sânge folosiți întotdeuna apă rece.

O altă varianră este să adăugați 1-2 linguri de percarbonat în compartimentul de detergent. Se poate folosi inclusiv pentru rufele colorate.

Pentru rufe albe sau deschise la culoare

Atunci când folosiți nucile de săpun utilizați întotdeauna 1-2 linguri de percarbonat de sodiu adăugat în compartimentul de detergent al mașinii de spălat.

În curte

4-5 linguri de percarbonat se dizolvă în 5 litri de apă caldă. Soluția poate fi utilizată pentru a curăța petele de pe trotuare sau garduri de lemn.

Aceași soluție poate fi folosită pentru a curăța uși de lemn.

În grădină

Pentru a îndepărta straturile de calcar ce se depun pe ghivece se poate folosi o soluție realizată din 1 linguriță de percarbonat dizolvată într-un litru de apă caldă.

În bucătărie

O soluție realizată din 2-3 linguri de percarbonat în 5 litri de apă caldă ajută la îndepărtarea resturilor rămase pe vase și tacămuri. Îndepărtează cu succes mirosuri precum cel de pește, ceapă sau lapte acru.

Tacămurile vor deveni ca noi dacă le puneți într-o soluție de 1 litru de apă fierbinte în care dizolvați 2-3 linguri de percarbonat.

Dacă aveți vase, tigăi sau fripteuze pline de grăsime și resturi ce nu se lasă îndepărtate, umpleți-le cu apă, adăugați 1 lingură de percarbonat și puneți vasul cu această soluție la încălzit. Totul se va îndepărata foarte ușor, fără a fi nevoie să frecați la nesfărșit. Clătiți apoi cu apă curată din abundență.

Sfaturi practice

  • pentru a vă proteja mâinile folosiți mănuși de plastic

  • percarbonatul devine eficient atunci când temperatura apei este de minim 40-50 de grade. Cu cât temperatura este mai mare cu atât efectul este mai rapid

  • percarbonatul este eficient și în apă rece, dar timpul de expunere este mult mai mare (min 12 ore de exemplu pentru rufele puse la înmuiat)Descoperă înălbitorii ecologici din magazinul nostru