În 1999, în vârstă de 27 de ani, Silvio Perpmer a fondat compania PLANET PURE, o companie ce produce detergenți ecologici certificați bio. Ca și magazinul nostru , care a apărut în urma căutărilor unui produs de curățare cât mai ecologic și apropiat de natură, Silvio a creat Planet Pure  pentrua acoperi o lipsă existentă pe piață. Iată ce declară:

”În calitate de consumator, eu personal am fost mereu în căutarea unor produse ecologice, dar am înțeles repede că nu este ușor să găsești un produs într-adevăr prietenos cu mediul. Chiar dacă anumite produse au certificări specifice, am descoperit că acestea conțin încă ingrediente critice.

Așa a prins viață visul meu: realizarea de produse care ne oferă în calitate de consumatori garanția de a face cât mai mult posibil pentru a proteja mediul înconjurător.

Astfel s-a născut Planet Pure. Din 1999, lucrăm în fiecare zi, pentru a ajunge mai aproape de acest vis.”

Silvio Perpmer


Silvio Perpmer

În 2011, a fost lansat primul detergent organic certificat în conformitate cu Austria Bio Grantie, iar din anul 2013, Planet Pure este cea mai importantă companie austriacă care produce exclusiv detergenți organici și agenți de curățare.

De ce să alegeți detergenții Planet Pure

Compania are un set de valori pe care le respectă și care au ca rezultat obținerea de produse de curățenie de calitate, cu adevărat ecologice.

100% pe bază de plante

Numai componente sustenabile, cum ar fi saponina obținută din nuci de săpun, săpunariță și multe alte plante, sunt baza pentru produsele Planet Pure, înlocuind substanțele chimice care provin în mare parte din petrol sau ulei de palmier. Planet Purei utilizează substanțe de curățare  active care sunt extrase printr-un proces atent fără a fi modificate chimic, cu ajutorul apei pure, de munte, din regiunea Pfänder din Austria.

Productie detergenti planet Pure

Organic

Planet Pure țintește pentru obținerea standardul Organic pentru toate produsele sale, cea mai mare garanție!

Se  poate ajunge la acest standard doar în cazul în care plantele sunt crescute controlat într-un mediu organic, nu se folosesc pesticide și mediul înconjurător este protejat. Din cauza faptului că sursa materialelor de bază utilizate de către Planet Pure provine direct de la fermieri, se poate garanta pentru originea lor naturală. Acest standard de calitate unic este ceea ce caracterizează firma Planet Pure, astfel încât să îndeplinească cel mai înalt standard al garanției ecologice pentru detergenți și agenți de curățare.

Calitate

Atunci când utilizați produsele Planet Pure veți observa că acestea de multe ori nu fac spumă abundentă,  dar oferă o putere mare de curățare. Această alegere a fost făcută  în mod conștient, deoarece intensificatorii de spumă chimici nu au un efect de curățare propiu zis, ci doar dau impresia că produsul este eficient. Produsele Planet Pure sunt eficiente, au o spumare redusă, fapt ce ajută la economisirea apei în timpul procesului de clătire.

Producerea detergentilor bio Planet Pure

Protecția mediului

Produsele Planet Pure fiind realizate din plante sunt biodegradabil. Detergenții Planet Pure  se descompun  în procent de 98% în decurs de câteva ore. În acest fel apele sunt protejate și nu sunt afectate de substanțe toxice.

Corectitudine

Majoritatea ingredientelor utilizate de  către Planet Pure sunt achiziționate din țări în curs de dezvoltare. În Himalaya, regiunea Shimla / India, Planet Pure are propria producție de nuci de săpun, angajând până la  50 de angajați în timpul sezonului de vârf și plătind salarii cu 30% mai mari decât media din regiune.

Handmade

Ori de câte ori este posibil, Planet Pure limitează utilizarea mașinilor în procesul de producție. În acest fel cu cât mai mulți oameni folosesc produsele Planet Pure, cu atât mai multe locuri de muncă sunt create. Handmade înseamnă produse realizate cu dragoste, cu atenție la modul în care sunt create și  realizate,  etichetate cu bucurie și ambalate ecologic.

Etichetare manuala Planet Pure

Energie

În procesul de producție Planet Pure este utilizată în exclusivitate electricitatea care provine din energia hidroelectrică. Resturile rezultate în urma procesului de producție de detergenți și a agenților de curățare sunt folosite pentru obținerea de biogaz. În anul 2014 companiei i-a fost acordat premiul Energy Globe Austria Categoria Pământ

Sănătate

Datorită formulelor hipoalergenice prezente în detergenții Planet Pure, pielea, cel mai mare organ al corpului uman, nu este afectată de alergii sau iritații. În special pentru copiii produsele Planet Pure reprezintă o alegere excelentă, deoarece acestea nu conțin substanțe chimice toxice sau alte substanțe nocive. Animalele sunt de asemenea protejate, Planet Pure nu efectuează experimentele pe animale, testele sunt efectuate doar pe voluntari umani.

Vegan

Planet Pure nu folosește ingrediente de origine animală, respectând dreptul la viața al tuturor ființelor.

Aromaterpie

Planet Pure folosește numai uleiuri esentiale naturale. Simțul mirosului este conectat direct la creier si cu ajutorul unor arome pe bază de plante detergenții și produsele de curățare au și un efect terapeutic.