Poate că vă întrebaţi “De ce un detergent fără parfum?”

Ideia de a spăla şi împrospăta rufele, care apoi au o aromă îmbietoare care rezistă zile întregi, pare una bună, dar nu este o alegere neapărat sănătoasă.

Sensibilitatea la chimicale este o afecţiune care afectează din ce în ce mai multe persoane. Nu este vorba doar de o simplă neplăcere olfactivă datorată parfumului, ci despre reacţii fizice ce pot include printre altele oboseală cronică, senzaţia de greaţă, dificultăţi de respiraţie. Uneori această sensibilitate este declanşată de alte boli precum astmul sau dermatită atopică.

Parfumul este unul dintre substanţele cele mai răspândite şi care afectează zilnic foarte multe persoane cu sensibilitate chimică, tocmai pentru că este inclus într-o mulţime de produse de la cele de curăţenie a casei şi detergenţi până la cosmetice.

Când găsiţi cuvântul "parfum" listat în ingredientele unui produs, trebuie să ştiţi că acesta este un termen generic ce poate reprezenta  sute de produse și combinații chimice, substanţe ce nu apar deloc pe lista de ingrediente.

Parfumurile chimice sunt concepute pentru a se lipi de pielea și de hainele oamenilor şi astfel să persiste şi să poată fi răspândite apoi prin aer. De aceea pot crea probleme atât persoanei care poartă parfumul sau hainele spălate cu detergent, cât şi celor din jur.

Alternativa sigură atât pentru dvs. cât şi pentru cei din jur o reprezintă produsele care nu conţin parfum sau care sunt parfumate cu uleiuri esenţiale. Sigur, pot exista persoane care dezvoltă alergii inlcusiv la uleiuri esenţiale, dar numărul lor este mult mai mic. Poate şi pentru că uleiurile esenţiale acţionează şi rezistă mult mai puţin, neparfumând atât pe puternic.

Atunci când alegeţi să spălaţi cu un detergent fără parfum alegeţi să eliminaţi o parte din chimicalele din viaţa dvs. şi a celor din jur, cu efecte benefice pe termen lung, chiar dacă în acest moment hainele nu miros a altceva decât a curat.