Atunci când trebuie să alegeți un detergent de rufe sunteți de multe ori puși în fața mai multor variante prezente pe piață. Există detergenți lichizi, sub formă de gel, tablete sau pudră. Cei mai mulți preferă varianta lichidă sau cea de pudră. Dar care este cea mai potrivită?

Temperaturi mici=Detergent lichid

Detergentul lichid este potrivit mai ales în cazul în care spălați la temperaturi mici. Datorită formei lichide nu are nevoie de mult timp pentru a se dizolva și poate fi folosit imediat în cadrul programului de spălare. Alt avantaj este acela că rezidurile lăsate în țesături sunt mult mai puâine în cazul unui detergent lichid. Detergentul pudră este recomandat pentru programe de spălare ce folosesc apă încălzită la minim 40℃.

Pentru persoanele ce suferă de alergii vă recomandăm utilizarea unui Detergent Bio Hipoalergenic Planet Pure, un detergent în formă lichidă, ce nu conține înălbitori artificiali sau enzime și are un miros neutru, neconținând niciun fel de parfumant, nici măcar uleiuri esențiale naturale.

Pentru cei care preferă varianta de pudră o variantă ecologică este cea de la Ecodoo, Detergentul de rufe Ecodoo, un detergent concentrat, eficient de la 30°C care nu conține parfum, derivați petrochimici sau înălbitori artificiali.

Pont

Pentru hainele foarte murdare sau pătate vă recomandăm un Înălbitor ecologic pe bază de oxigen, potrivit atât pentru rufe albe cât și pentru cele colorate.