Detergentii de vase bio din nuci de sapun

Detergentul de vase a fost printre primele produse pentru care am simtit nevoia sa caut alternative ecologice, biodegradabile si care sa îmi afecteze mai putin pielea mâinilor.

Este un tip de produs pe care îl utilizam cu totii zilnic, nu e ceva ce poti evita, poate doar cu ajutorul unei masini de spalat vase automata, dar nici în acest caz nu îl eliminam definitiv.

Primul lucru care îmi displacea la detergentii de sinteza era faptul ca faceau incredibil de multa spuma, pentru a carei îndepartare era necesar sa consum foarte multa apa. Substantele responsabile de realizarea spumei abundente fac parte din categoria surfactantilor, desi sunt considerate sigure au si efecte secundare atunci când ajung în cantitate mare în contact cu pielea. Si va asigur ca daca aveti curiozitatea sa verificati etichetele tututor produselor care presupun spuma cu siguranta veti gasi cel putin una dintre urmatoarele denumiri: Sodium Laureth Sulfate sau Sodium Lauryl Sulphate. Asta se întâmpla cu produse pe care le folosim zilnic: sapunuri lichide, geluri de dus, sampoane, detergenti etc. Intram în contact zilnic cu mai multe produse care contin astfel de substante si cantitatea la care suntem expusi este destul de mare ca sa ne ridice niste semne de întrebare privind sanatatea noastra.

Al doilea element care nu îmi placea era faptul ca pielea mâinilor era iritata, uscata, uneori parea ca am lucrat cu substante corozive.Si nici o crema nu remedia situatia asta.

Am descoperit nucile de sapun si am început sa îmi pregatesc singura detergentul de vase, aveam timp pentru asta si nu ma deranja sa îl pregatesc odata la câteva zile. A venit apoi perioada în care m-am implicat din ce în ce mai mult în activitatea magazinului si timpul a început sa fie limitat, dar am descoperit la timp gama de produse din nuci de sapun Planet Pure, pe care, dupa testare, am adus-o si în magazin.

Gama contine si o linie de detergenti bio de vase gata pregatiti, certificati bio de Austria Bio Garante. Sunt detergenti concentrati, nu contin substante toxice, sunt parfumati cu uleiuri esentiale si exista chiar si o varianta destinata celor care sufera de alergii, zona zoster si alte afectiuni ale pielii si care nu contine parfum.

Exista patru variante disponibile în acest moment în magazin: detergentul Bio de vase din nuci de sapun Lamâie si Salvie, detergentul Bio de vase din nuci de sapun Blood Orange, detergentul Bio de vase din nuci de sapun Hipoalergenic si ultimul intrat în oferta noastra, detergentul Bio de vase din nuci de sapun Baby.

Detergentul Bio de vase din nuci de sapun Baby este un detergent bio fara surfactanti sintetici sau substante alergenice. Este special creat pentru spalarea biberoanelor si vaselor folosite pentru pregatirea mâncarii bebelusilor, poate fi utilizat si pentru spalarea jucariilor, iar parfumul este unul delicat, de aloe.

Sper sa îi încercati si sa descoperiti ca si mine si o alta cale!