O nucă de săpun nu este o nucă, este un fruct, mai precis o bacă. În copac, nuca de săpun este similară în ceea ce privește caracteristicile fizice și aspectul unei cireșe. Deci, dacă aveți alergie la nuci, nu vă faceți griji.


Când sunt sparte, uscate și gata pentru utilizare, ele au un aspect asemănător cu nucile. Acesta este modul în care majoritatea consumatorilor le văd pentru prima dată și le experimentează. Foarte puțini oameni văd nucile de săpun în timp ce se află încă în copac.


Având în vedere că posibilitatea unei alergii este subiectul acestui articol, rețineți că practic oricine poate fi alergic la ceva. Din experiența și datele existente, nucile de săpun sunt aproape de măsline în ceea ce privește sensibilitatea umană față de ele.


Dacă știti ca aveti multiple senzitivități și alergii, este întotdeauna o idee bună să faceți un test. Luați o bucată de pânză, umeziți-o și frecați o nucă de săpun pe interior și apoi plasați-o pe braț sau pe picior. Nu trebuie să o lăsați mult timp și apoi lăsați să se usuce pielea. Nu clătiți sau ștergeți. Pielea dumneavoastra va absorbi saponina. Saponina este ingredientul activ în nuca de săpun, posibilul alergen.
Permiteți o oră sau două să vedeți dacă aveți reacții. Acest test vă va arăta dacă aveți o alergie la nuci de săpun cu un minim disconfort. În minima eventualitate în care veți avea o reacție alergică, cel mai probabil zona tratată va deveni roșie și veți avea usoare mâncărimi. Desigur, în acest moment ar trebui să spălați zona afectată.


Există un test toxicologic din 2009 efectuat in USA care compară iritarea oculară a unui detergent bazat pe saponină în raport cu alte mărci comerciale populare și în care acesta a obtinut scorul de mimim iritant.


Șansele de a avea o alergie la saponină sunt foarte mici. Practic ar trebui să vă puteți bucura de toate minunatele beneficii pe care ni le oferă nucile de săpun.