În cei peste 5 ani de când oferim nucile de săpun ca alternativă naturală de curățare a rufelor și a diverselor suprafețe din casă, ne-am confruntat de multe ori cu aștepările pe care consumatorii le au de la un detergent. Alb orbitor, eliminarea petelor, miros plăcut etc.

Atunci când folosesc nucile de săpun cei mai mulți pornesc de la aceleași aștepări pe care le au și de la un detergent "comercial".

Ce asteptari poti avea de la nucile de săpun

Sunt însă situații în care nucile de săpun nu vor putea avea aceleași rezultate precum detergenții sintetici, dar trebuie să aveți în vedere că în acestă comparație inevitabilă intră produse complet diferite: pe de o parte un produs 100% natural, fructele unui arbore care sunt doar uscate la soare, pe de altă parte detergenți de sinteză în care sunt utilizate substanțe de curățare puternice, dar care au și efecte negative asupra sănătății dvs.

Alegerea nucilor de săpun ca detergent de rufe și soluție naturală de curățare ar trebui să se bazeze pe stabilirea caracteristicilor care sunt cele mai importante pentru dumneavoastră.

Nucile de săpun vă sunt potrivite dacă:

  • aveți nevoie de un detergent hipoalergenic

  • doriți să protejați mediul înconjurător

  • doriți să folosiți un singur produs în mai multe situații

  • doriți să eliminați cât mai multe chimicale din mediul dvs. apropiat

În situațiile în care nucile de săpun nu au aceleați rezultate precum detergenții comerciali există soluții și produse care au un impact mult mai mic atât asupra sănătății dvs. cât și asupra mediului înconjurător.

Uneori nucile de săpun nu scot petele. În această situație puteți folosi un săpun special de scoatere a petelor.

Nucile de săpun nu conferă rufelor albe albul orbitor, realizat de detergenții comerciali cu ajutorul înălbitorilor optici care rămân în țesătură. Nucile de săpun nu conțin clor sau înălbitori.În acestă situație puteți folosi bicarbonat de sodiu, suc de lămâie, acid citric sau un înălbitor ecologic pe bază de oxigen.

Rezultatele obținute în spălarea rufelor sunt influențate foarte mult de duritatea apei. O puteți combate natural adăugând oțet alb în compartimentul de detergent al mașinii de spălat și mărind cantitatea de nuci de săpun folosită, așa cum este recomandat în cazul oricărui alt detergent.

Saponina conținută de nucile de săpun este sunt un cadou extraordinar pe care natura ni l-a făcut. Este un surfactant natural și sigur care poate înlocui cu succes tot ce înseamnă soluții de curățare necesare într-o casă, dar nu este un produs minune, nu este un produs perfect și credem că nici nu există așa ceva.

Ceea ce este important atunci când alegeți nucile de săpun este să vă stabiliți niște așteptări realiste de la un produs 100% natural și să aveți deschiderea de a experimenta și de a învăța lucruri noi, care să vă ajute să folosiți nucile de săpun la adevărata lor valoare.