nuci de sapun

Daca abia aţi începuti să folosiţi nucile de săpun veţi observa că veţi avea nevoie de o perioadă de acomodare cu felul în care funcţionează, nu este nimic complicat, doar că este cu totul altceva decât utilizarea unei pulberi albe.

Elementele de bază pentru cei începători
  1. Număraţi 4-5 nuci de săpun (sau echivalentul lor, nucile fiind fără sâmburi sunt sub formă de jumătăţi) şi le introduceţi în săculeţul de bumbac primit împreună cu nucile

  2. Legaţi bine săculeţul pentru a evita împrăştierea lor prin maşină şi contactul direct cu hainele

  3. Dacă folosiţi un program cu apa încălzită la minim 30 de grade puneţi săculeţul direct în maşina de spălat

  4. Pentru spălarea cu apă rece aveţi două variante:

  • înmuiaţi săculeţul într-o cană cu apă fierbinte pentru a activa saponina, apoi puneţi lichidul şi săculeţul în maşina de spălat

  • introduceţi săculeţul în maşină şi puneţi peste el apă fierbinte, după care adăugaţi rufele şi folosiţi un program de spălare cu apă rece (funcţionează pentru maşinile de spălat verticale)

Nucile rămân active datorită saponinei pentru aproximativ 2-3 spălări, depinde de duritatea apei şi temperatura la care le utilizaţi. Dacă spălaţi rufe la 60-90 de grade nucile pot fi folosite de aproximativ 2 ori.

De obicei o metodă simplă de a testa dacă nucile mai conţin saponină este să le umeziţi puţin: dacă senzaţia lăsată este alunecoasă, saponina este încă prezentă.

Sau puteţi pune sub apă călduţă săculeţul în care se află nucile de săpun, dacă în contact cu apa se formează spumă, nucile sunt încă active şi pot fi utilizate pentru încă o spălare.