Vremea rece, vântul şi atmosfera uscată din casele încălzite în timpul anotimpurilor reci, afectează calitatea şi supleţea pielii.

Dar cu ajutorul unor ingrediente simple precum fulgii de ovăz şi florile de muşeţel puteţi realiza un remediu rapid şi sănătos care va readuce echilibrul pielii.

Reteta de hidratare a pielii

Utilizarea ovăzului în cosmetică nu este doar un sfat al bunicilor noastre are o explicaţie ştiinţifică. Fulgii de ovăz conţin polizaharide care în contact cu apa le dă acea textură uşor gelatinoasă. Filmul gelatinos care se formează protejează şi hidratează pielea.

Reţeta pe care v-o propunem combină proprietăţile de hidratare ale ovăzului cu cele de calmare ale muşeţelului.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente şi ustensile:

  • ½ cană de fulgi de ovăz
  • ¼ cană de flori de muşeţel uscate
  • blender sau răşnită de cafea electrică

Amestecaţi ovăzul cu florile de muşeţet şi mărunţiţile bine cu ajutorul blenderului sau al răsniţei electrice. Amestecul rezultat se adaugă în apa caldă din cadă. Nu folosiţi apă foarte fierbinte, efectul va fi de deshidratare şi nu asta vă doriţi.

După ce aţi stat în apă maxim 20 de minute tamponaţi uşor pielea cu un prosop, astfel pelicula de protecţie furnizată de ovăz se va menţine pe corp.

Sfat

  • Combinaţia aceasta poate fi folosită şi pentru a îngriji pielea bebeluşilor.
  • Pentru un efect sporit puteţi realiza un uşor gomaj tot cu produse disponibile în orice casă precum zahăr combinat cu ulei de măsline sau zaţ de cafea.