Diferența majoră între sarea obișnuită și sarea de mare constă în nivelul de minerale. Sarea de mare este încărcată cu acestea, conține potasiu, calciu, sodiu, brom și magneziu, toate având o importanță deosebită în păstrarea sănătății pielii noastre.

Dramaturgul grec Euripide spunea: "Marea ne vindecă de toate bolile." Astăzi se știe că o baie călduţă în apă sărată este revigorantă si sanatoasă. O jumătate de cană de sare de mare dizolvată în apa din cadă este proporția recomandată.

Deasemenea după un scrub cu sare de mare vă veți simți complet relaxată, iar pielea va deveni luminoasă şi catifelată

Masajul cu granulele de sare grosiere asigură un flux sanguin bun și stimulează metabolismul pielii. Celulele moarte sunt dizolvate - o combinație care nu numai că face pielea mai moale și mai catifelată, dar a avut rezultate bune în tratamentul unor probleme ale pielii precum acneea. Sarea de mare are, de asemenea, un efect detoxifiant asupra întregului organism, toxinele pot fi mult mai uşor eliminate.

În afară de scrub mai puteți folosi sarea de mare astfel:

sare de mare

Spray detoxifiant pentru ten

La fel ca alte produse exfoliante sarea de mare este folosită pentru a deschide porii și pentru a pregăti pielea pentru tratamentele ulterioare.

În terapia tip Thalasso sarea de mare poate fi înlocuită cu apa de mare. Aplicaţii ulterioare cu nămol, argila sau alge sunt mult mai eficiente, oligoelementele și mineralele conținute de acestea sunt mult mai uşor de absorbit de piele.

Dacă nu aveți la dispoziție apă de mare îmbuteliată, o puteți pregăti simplu și rapid îm casă. dizolvând cristale de sare de mare în apă.

Folosiți o linguriță de sare pentru 100 de ml de apă.

Mască pentru ten

Se combină 2-3 lingurițe cu sare de mare măcinată fin și 4-5 lingurițe de miere de bună calitate. Veți obține o pastă ce poate fi aplicată pe față și decolteu, masca îndepărtându-se cu apă călduță după 10-15 minute.

Spray pentru păr

Cele care se bucură de un păr ondulat știu că apa de mare le pune buclele în valoare. Nu trebuie să așteptați vacanța de vară pentru a merge la mare, pregătiți-vă un spray din o linguriță de sare de mare și 100 de ml de apă simplă sau de apă florală ( lavandă, rozamrin, trandafiri).

Se pulverizează  direct pe păr.