Utilizarea uleiurilor vegetale și a celor esențiale în diverse combinații, este o metodă excelentă de păstrare a supleții pielii în mod natural.

Există o gama foarte marede ulieuri din care puteți alege în funcție de nevoile pielii. Unele dintre preferatele  mele sunt uleiul organic de Rosa Mosqueta, uleiul din semințe de rodie și uleiul de  Borago. Sunt uleiuri ce se absorb rapid  in piele, lăsând tenul fin dar nu gras.

Uleiuri organice din plante sunt utilizate ca bază în cele mai multe rețete și lotiune realizate în casă. Loțiunile includ adesea unturi sau ceară de albine pentru a proteja suprafața pielii și a reține apa, ajutând la hidratarea pielii.

Vă prezint azi rețeta unui ser ce poate fi folosit atât pentru față cât și pentru hidratarea pielii corpului, mai ales în zonele cu pielea foartă uscată precum coatele sau gambele.

Ser nutritiv și hidratant

Uleiuri de bazăa

30 ml ulei organic de Jojoba

15 ml ulei organic de Borago

15 ml ulei organic de Rosa Mosqueta

7 ml  ulei organic de Rodie

7 ml vitamia E

Uleiuri esențiale

5 - 7 picături de ulei esențial de lavandă

3 picături de ulei esențial bio de ylang ylang

Combinați uleiurile de bază într-o sticlă de culoare închisă, agitând bine.Adăugați uleiurile esențiale și agitați din nou. Dacă vaeți pielea sensibilă sau sunteți însărcinată folosiți o cantitate mai mică de uleiuri esențiale sau le puteți elimina.

Se păstrează pentru maxim 3 luni într-un loc răcoros ferit de razele soarelui sau direct la frigider.