6 pasi pentru o vacanta de vis

Pentru a parcurge cu bine cele mai frumoase săptămâni ale anului, cele din concediu, fără a avea probleme de sănătate sau alte impedimente de natură medicală,  vă recomandăm ca înainte de vacanță să bifați următorii pași:

Cu  6 săptămăni înainte

Stabiliți împreună cu medicul de familie dacă pentru a vizita în siguranță zona în care mergeți sunt necesare vaccinuri. De obicei pentru a vizita țările Europei nu vor fi necesare, dar cu totul alta este situația în care vizitați Asia sau Africa.

Cu 4 săptămâni înainte

Încheiați o asigurare privată de sănătate pentru călătorii. Cardul european acopera situațiile de urgență, dar este mai sigur să aveți o asigurare completă atât în Europa cât și pentru celelalte continente.

Cu 2 săptămâni înainte

Dacă luați medicamente în mod cosntant este recomandat să cereți medicului o rețetă care să vă acopere necesarul și pentru zilele de vacanță. Alegeți împreună cu medicul de familie un mic necesar de medicamente de “vacanță” : antitermice, medicamente pentru dureri sau probleme de digestie.

Cu 3 zile înainte

Dacă veți călători cu mașina stabiliți exact traseul și momentele de pauză. Cu siguranță vor apărea modificări în program, dar este bine să aveți stabilite niște repere. Începeți să alegeți hainele pe care le veți folosi în vacanță. Principiul “cepei” funcționează cel mai bine, straturi succesive de haine care să poată fi adăugate sau îndepărtate după nevoie, mai ales dacă mergeți în zone unde diferențele de temperatură între zi și noapte sunt semnificative.

Cu 2 zile înainte

Faceți bagajul în liniște. Dacă nu lăsați totul pentru ultima zi veți reuși să căutați, organizați și să căutați ceea ce vă trebuie fără a fi stresați de timp. Nu uitați crema de protecție soalară, medicamentele și actele necesare.

Cu o zi înainte

Pregătiți un mic bagaj care să conțină gustări sănătoase precum nuci sau migdale, batoane de musli, fructe și legume tăiate bucăți. Includeți un pachet de servețele umede și un lichid dezinfectant.

Dacă nu doriți să folosiți o variantă gata pregătită de lichid dezinfectant puteți încerca rețeta următoare:

Cu bagajele și actele necesare pregătite din timp veți avea cu siguranță o vacanță de vis.