Un ten frumos este influnțat nu doar de cosmeticele pe care le folosim și bagajul genetic pe care l-am moștenit de la părinți, ci și de alimentația pe care o avem.

Laptele și influența asupra tenului

Situația fiecăruia dintre noi poate fi diferită, dar în cazul în care aveți o rutină cosmetică corectă și totuși continuați să veți probleme cu tenul, în special coșuri și iritații, merită  să verificați cum reacționeză corpul vostru atunci când eliminați alimentele de mai jos.

Eliminațile pe rând pentru 2-3 săptămâni, notați cum vă simțiți și cum arată pielea voastră în acest timp. Este o perioadă suficient de lungă pentru a fi evidente eventualele modificări.

Alimentele care pot cauza probleme tenului sunt:

Laptele de vacă

Laptele de vacă a fost asociat cu mai multe probleme ale pielii. Dacă te lupți cu cosuri sau acnee, este posibil ca acestea să fie provocate sau agravate de lapte, produse lactate sau de zaharurile din lapte(lactoza)

In zilele noastre puteti gasi deja mai multe tipuri diferite de lapte vegetal din ovăz, nucă de cocos sau lapte de migdale, putând astfel să înlocuiți laptele de vacă. Eliminarea produselor lactate sau sau care conțin lactoză poate fi un proces ceva mai dificil, dar dacă aveți o problemă neplăcută a pielii, încercați să opriți consumul pentru 2-3 săptămâni.

Zahărul

Una dintre cele mai mari descoperiri din ultimii ani este realizarea faptului că am ajuns să consumăm cantități impresionante de zahăr, care nu se găsește doar în prăjituri așa cum ne-am aștepta, ci este prezent în o mulțime de alte produse precum muștarul, ketchup-ul, păine ș.a.m.d Conșientizați și eliminați consumul de zahăr și veți putea observa schimbări nu doar la nivelul tenului ci și la nivelul întregului corp.

Produsele rafinate și cu conservanți

Consumul regulat de astfel de alimente in cantitati mai mari pot sta, de asemenea, la baza problemelor pielii. Făina, pastele, biscuiti, produsele de patiserie, produsele alimentare semipreparate, mezelurile si dulciurile nu sunt poate ușor de eliminat din meniu, dar vara este cel mai bune moment pentru a încerca acest lucru. Piețele sunt pline de variante sănătoase și datorită diversității veți găsi cu ușurință ceva pe placul vostru.

Alegeți astfel în locul lor pentru un timp fructe și legume proaspete, bogate in antioxidanti, provenite din surse de încredere, fără aditivi și asigurați-vă că beți o cantitate suficientă de apă în fiecare zi și veți vedea că pielea vă va fi recunoscatoare pentru grija care i-o arătați!

Alimentația si tenul frumos