natracare 2

Pe zi ce trece devenim tot mai constiente de faptul ca pentru a ne simti bine cu noi insine avem in primul rand nevoie sa fim sanatoase, iar calea spre sanatate presupune pe langa grija pentru alimentele pe care le mancam zilnic si eliminarea pe cat posibil a produselor cu care venim in contact si care ne pot afecta sanatatea pe termen lung.

Utilizarea produselor de igiena initima care contin plastic, parfum si materiale super absorbante sintetice pot provoca iritatii la nivelul pielii. Utilizarea zilnica a absorbantelor de acest tip poate crea un mediu cald si umed propice dezvoltarii de bacterii, ciuperci si iritatii.

Tot mai multi medici ginecologi recomanda utilizarea de produse din bumbac sau alte materiale naturale, care sa nu fie albite chimic cu clor, sa nu contina plastic sau parfum. In principal doua substante ce pot fi prezente in tampoane si absorbante sunt considerate ca fiind cele mai periculoase pentru sanatate: dioxina si vascoza.

Dioxina este un produs secundar ce rezulta din utilizarea clorului pentru albirea unor materiale sau ca urmare a utilizarii pesticidelor. Studiile facute demonstreaza faptul ca dioxina, chiar si in cantitati mici, este legata de aparitia cancerului, a endometriozei si poate scadea eficienta sistemului imunitar. Tinand cont de faptul ca o femeie utilizeaza lunar timp de ani de zile produse care pot contine aceasta substanta, riscul de expunere nu poate fi ignorat.

Viscoza, un produs folosit pe scara larga si in industria textila, este un material superabsorbant, prezent mai ales in tampoanele interne si care poate cauza o uscare a mucoasei si un dezechilibru la nivelul florei existente in vagin.

In afara faptului ca ne pot afecta in mod direct sanatatea, cele mai multe dintre tampoanele si absorbantele existente pe piata contin in procent de aproximativ 90% materiale obtinute din plastic, care dupa utilizare ajung in mediul inconjurator si nu sunt biodegradabile.

De ce sa alegeti produsele de igiena intima din bumbac organic?

Bumbacul organic este cultivat fara a se folosi pesticide sau fertilizatori chimici, nu este poluat solul, iar astfel de substante nu se vor regasi in produsul final.

Bumbacul este un tip de material care lasa pielea sa respire.

Este un tip de material hipoalergenic, potrivit inclusiv pentru pielea sensibila.

Nu este albit cu clor.

Bumbacul este un material confortabil, moale si delicat, absoarbe eficient.

In magazinul nostru gasiti in acest moment gama de produse din bumbac organic Natracare.

Produsele igienice Natracare au fost elaborate incepand cu anul 1989 de catre Susie Hewson ca raspuns la efectele nocive ale dioxinei asupra sanatatii femeilor. Astazi exista dezvoltata o gama larga de produse cu adevarat organice si naturale pentru femei si copii, de la tampoane interne, absorbante zilnice, de zi si de noapte, tampoane pentru mamici, servetele pentru igiena intima.

Toate produsele Natracare sunt:

-Produse fara a se utiliza clor in albirea materialelor

-Nu au fost testate pe animale

-Biodegradabile in procent de la 95% pana la100%

-Produse fara plastic, superabsorbant din poliacrilat, derivati de petrol

-Produse fara ingrediente si arome sintetice.

-Produsele Natracare contin celuloza din surse regenerabile naturale din paduri administrate ecologic si bumbac organic certificat

-Certificate Soil Association Organic

Vedeti toate prodsusele Natracare din magazin