Înainte de a apela la medicamente încercați câteva dintre plantele și uleiurile esențiale de mai jos, pentru a combate durerile menstruale:

Radacina de ghimbir

Ceaiul de ghimbir, acest condiment folosit mai ales în bucătăria asiatică, are un gust usor înțepător și proprietăți care îl fac o alegere bună pentru a calma crampele menstruale: este un cunoscut antiinflamator și reduce spasmele musculare, dilatând vasele de sânge. Pregătiți 2 căni cu apă fierbinte, în care lăsați la infuzat timp de 15-20 de minute 5-6 feliuțe subțiri din 2-3 cm de rădăcină de ghimbir care a fost curățată în prealabil.

Strecurați și bucurați-vă de aroma ceaiului iute.

O altă plantă folosită pentru ameliorarea crampelor este ceaiul de călin. Călinul (Viburnum opulus sau Viburnum prunifolium) este folosit pentru a relaxa musculatura uterului și a calma crampele menstruale. Puneți la fiert pentru 10 minute două lingurițe de plantă la o cană de apă.

Strecurați și beți maxim 3 căni pe zi.

În cazul în care aveți în mod regulat crampe musculare este recomandat să începeți să beți acest ceai înainte de menstruație. Călinul conține compuși asemănători cu cei existenți în aspirină de aceea nu trebuie utilizat de femeile care au sensibilitate la aspirină.

Tot pentru relaxare și ameliorarea crampelor puteți folosi și următoarele uleiuri esențiale: bergamotă, mușețel, rozmarin. Câte 5 picături din fiecare ulei sunt amestecate cu 5ml de ulei vegetal, recomandat fiind uleiul de Luminița nopții.

Amestecul de uleiuri rezultat poate fi utilizat pentru a masa abdomenul și zona lombară sau poate fi adăugat într-o baie călduță având efect relaxant pentru mușchi.

Hidratarea este deasemenea importantă în perioada crampelor menstruale, consumați apă din belșug, dacă este posibil chiar măriți cantitatea de apă băută. Este un truc care funcționează mai ales în timpul verii când deshidratarea este mai puternică, dar nu neglijați acest aspect nici în restul anului.


sursa Susan Berg Retete Naturale pentru femei