Nuci de săpun Bio 1kg

ecoera1000

Nou

Nuci de săpun (nuci de spălat) BIO 1kg , detergent Bio, 100% natural certificat de Organic Bangladesh Limitedhipoalergenic si biodegradabil. Nucile de săpun sunt potrivite pentru a fi utilizate ca detergent de rufe pentru bebeluşi, copii, persoane alergice sau care suferă de psoriazis. 

Mai multe detalii

in stoc

Lei 69,99

cu TVA

TRANSPORT GRATUIT
pentru achiziţii mai mari de 249 lei

AVEȚI ÎNTREBĂRI?
Vă stăm la dispoziție și la telefon 

0720 530 224

ECONOMISIȚI
DISCOUNTURI începând de la 350 lei

Pachetul contine 2 x 500g nuci de sapun si un plic din bumbac pentru nucile de sapun.

Aveti acum la dispozitie singurele nuci de sapun BIO certificate , garantate proaspete si de o calitate superioara

Veți primi suficient de multe nuci de săpun pentru a putea spăla în jur de 210 încărcături de 5kg de rufe cu mașina de spălat automată.

Beneficiile nucilor de sapun
 • 100% naturale
 • Hipoalergenice
 • Economice
 • 100% Biodegradabile
 • Au proprietati antibacteriene
Cum pot fi utilizate nucile de sapun
 • Nucile pot fi folosite in forma lor naturala ca detergent de rufe

 • Nucile pot fi fierte. Se obtine o solutie pe care o puteti folosi ca detergent de rufe sau solutie universala de curatare a diverse suprafete din casa
 • Solutia din nuci de sapun poate fi utilizata ca baza pentru sampoane, geluri de dus si sapunuri lichide
 • Nucile de sapun pot fi rasnite, pudra obtinuta fiind folosita ca sampon pentru par sau praf de curatare
Cine poate utiliza nucile de sapun
 • Parintii le pot utiliza ca detergent de rufe pentru bebelusi si copii
 • Tot parintii pot curata casa si jucariile celor mici folosind solutia din nuci de sapun, este cea mai "curata" si "ecologica" varianta de curatare posibila
 • Persoanele alergice sau cele care suferă de psoriazis le pot utiliza ca detergent hipoalergenic
 • Persoanele care doresc sa elimine produsele de curatenie chimice din viata lor
 • Persoanele preocupate de protectia mediului
Utilizarea ca detergent de rufe
 • Nucile de săpun se livrează împreună cu un săculeț în care puteți pune 4-5 nuci, atât cât sunt necesare pentru o singură spălare. Saculetul se introduce impreuna cu hainele in cuva masinii de spalat. Simplu și gata de folosire!
 • Pentru a parfuma rufele sau soluțiile de curățare puteți folosi uleiuri esențiale.
 • În cazul rufelor albe vă recomandăm să adăugați în momentul spălării un înălbitor ecologic sau bicarbonat de sodiu.

Ce trebuie să ştiţi despre utilizarea nucilor de săpun ca detergent de rufe:

Nucile de săpun pot fi folosite pentru rufe delicate

Puteţi utiliza nucile de săpun pentru a spăla ţesături din mătase sau lana, curăţarea este eficienta dar delicată şi în timp veţi vedea că hainele îşi păstrează culorile şi ţinuta.

Nucile de săpun sunt potrivite şi pentru rufele albe

Nucile sunt potrivite şi pentru rufele albe. Trebuie spălate separat de cele colorate şi trebuie adăugat bicarbonat de sodiu, borax sau înălbitor pe bază de oxigen (o lingură plină pentru o încărcătură de 5 kg, pusă în compartimentul de detergent al maşinii de spălat).

Nucile de săpun sunt potrivite pentru cei cu pielea sensibilă

Nucile de săpun sunt hipoalergenice şi sunt recomandate celor care au pielea sensibilă, suferă de alergii sau copiilor care au pielea atât de de delicată.

Puteţi folosi nucile de săpun chiar dacă aveţi alergie la nuci şi alune

Deşi în mod generic sunt numite nuci de săpun sau nuci de spălat, nu sunt în fapt nuci ci fructele unui arbore. Pot fi folosite fără probleme de cei care au alergie la nuci sau alune.

Nucile de săpun dau rufelor un miros neutru

După spălare veţi observa că hainele au un miros de proaspăt, de curat, fără nici un alt miros neplăcut. Dacă doriţi ca hainele să fie parfumate puteţi adăuga pe săculeţul de bumbac în care sunt nucile câteva picături din uleiul esenţial preferat.

Nucile de săpun nu fac prea multă spumă

Nucile de săpun nu fac foarte multă spumă, dar asta nu înseamnă că nu curată în mod eficient. Problema este că ne-am obişnuit atât de mult cu produsele sintetice care fac spumă din abundenţă, încât un produs cu spumare redusă nu ni se mai pare eficient. Faptul că nu fac spumă este chiar un avantaj, veţi utiliza mai puţină apă pentru clătire, deci vei economisi bani. În plus sunt recomandate maşinilor de spălat automate eficiente pentru care este necesar un detergent cu spumare redusă.

Pentru o spălare aveţi nevoie de foarte puţine nuci de săpun

Ca la oricare alt detergent cantitatea variază în funcţie de duritatea apei, de cantitatea de rufe sau de cât de murdare sunt. În medie sunt necesare aproximativ 4-5 nuci, puteţi creşte cantitatea la 6-8 nuci în cazul în care apa este foarte dură.

Aceleaşi nuci de săpun pot fi refolosite de 2 sau 3 ori

În funcţie de duritatea apei şi temperatura la care sunt spălate rufele puteţi refolosi aceleaşi nuci de aproximativ 3 ori. Saponina e eliberată dacă temperatura apei este peste 30 de grade Celsius. Atunci când nu mai conţin saponina nucile devin foarte moi şi au o culoare cafenie deschisă.

Nucile de săpun sunt 100% biodegradabile

Unul din avantajele nucilor de săpun este faptul că nu sunt poluante pentru mediu, sunt 100 % biodegradabile. După utilizare le puteţi arunca direct la gunoi sau le puteţi pune în ghivecele de flori din casă. O altă variantă este transformarea lor într-o pastă pe care o puteţi folosi la curăţarea diverselor suprafeţe din casă.

Nucile de săpun se pot păstra mult timp foarte uşor

Nucile trebuie păstrate într-un loc uscat, care să nu fie la îndemână copiilor, într-un recipient care se închide ermetic. În cazul în care nucile stau într-un mediu umed devin moi, dar capacitatea lor de spălare rămâne. Le puteţi folosi în mod obişnuit dar aveţi grijă să nu fie mucegăite. Dacă sunt ferite de mucegai pot fi păstrate timp de mai mulţi ani. Săculeţul de bumbac care ajunge în cuva maşinii de spălat trebuie uscat după fiecare utilizare (nu este necesar să scoateţi nucile din el).

Lichidul concentrat obţinut din nucile de săpun trebuie folosit în maxim 4-5 zile. Dacă doriţi să îl folosiţi o perioadă mai îndelungată cel mai bine este să îl puneţi în forme de cuburi de gheaţă şi să îl congelaţi.

Nucile de săpun lasă rufele moi şi pot rămâne în maşină inclusiv în timpul clătirii

Săculeţul cu nuci poate rămâne în maşina de spălat inclusiv în timpul ciclului de clătire. Saponina rămasă va face rufele moi şi nu are efecte nocive pentru piele. Veţi putea elimina funcţia de clătire suplimentară a rufelor atât de necesară în cazul spălării cu detergenţii obişnuiţi, economisind energie şi apă.

Nucile de săpun sunt eficiente şi atunci când rufele sunt foarte mudare

Nucile de spălat curăţă inclusiv rufele foarte murdare.

Trebuie însă să folosiţi un număr mai mare de nuci, depinde de cât de murdare sunt rufele și de duritatea apei. Pentru a le mări puterea de spălare este recomandată adăugarea de înălbitor ecologic sau de bicarbonat de sodiu, ambele putând fi folosite și pentru rufele colorate.

Este recomandat să nu ”îndesaţi” cuva maşini de spălat, să lăsaţi un pic de spaţiu pentru ca rufele să se poată mişca şi pentru ca nucile de spălat să aibă loc să se ”agite” şi astfel să elibereze mai uşor saponina.

Contează foarte mult și temperatura apei, cu cât este mai fierbinte cu atât este mai bine, dacă sunt rufe care nu pot fi spălate la temperaturi înalte este mai bine să pregătiți lichidul concentrat din nuci.

Puteţi spăla rufele cu apă rece

În cazul în care folosiţi nucile în forma lor naturală, scufundaţi săculeţul într-o cană cu apă fierbinte pentru a ajuta eliberarea saponinei, după care puneţi săculeţul şi “ceaiul” obţinut împreună cu rufele. O altă variantă este să folosiţi lichidul concentrat din nuci de săpun.

CUM SE PREGATESTE LICHIDUL DIN NUCI DE SAPUN

Certificare bioOrganic Bangladesh Limited.
Gramaj1 Kg
Ţara de provenienţăBangladesh

Scrieţi o recenzie

Nuci de săpun Bio 1kg

Nuci de săpun Bio 1kg

Nuci de săpun (nuci de spălat) BIO 1kg , detergent Bio, 100% natural certificat de Organic Bangladesh Limitedhipoalergenic si biodegradabil. Nucile de săpun sunt potrivite pentru a fi utilizate ca detergent de rufe pentru bebeluşi, copii, persoane alergice sau care suferă de psoriazis.